Tämän wikin syntyminen - pieni tarina paikan rajojen ylittämisestä sosiaalisen webin avulla

Mehän emme vain opeta, vaan myös toimimme, kuten opetamme :-)
Henkilöt minä (Anne) ja Jari

Huomasin Jaikusta aamulla, että Jari on tänään Adoben seminaarissa (kotikaupungissaan Turussa). Minä olen syyslomalla kotona Miehikkälässä (välimatkaa siis 500 km).

Opetushallituksesta tuli sähköpostiviesti työpostiin, jonka satuin vilkaisemaan (hmm... kyttäsin palkkakuittia). Olemme Jarin kanssa lupautuneet Valtakunnallisille virtuaaliopetuksen päiville 30.11. kertomaan sosiaalisesta webistä oppimisen tukena. Luennoitsijalomake piti täyttää ja kertoa, tuleeko monistettavaa aineistoa ja saako esityksen laittaa verkkoon päivien jälkeen. Tuli siis ajankohtaiseksi laittaa sivut pystyyn. Yksi sanomamme on monisteiden säästäminen verkkotyövälineitten avulla. (Viherpiipertämistä... joo mutta pienikin askel on askel.)

Jari ei ollut Skypessä, joten kokeilin Jaikulla järjestelyitten sopimisesta. Sovittiin, että tehdään wiki ja että minä laitan sen alkuun. 9 lyhyttä viestiä riitti tähän sopimiseen. Jari oli kännykällä m-Jaikussa (mjaiku.com).

Itse laitoin välillä ruokaa perheelle ja hyysäsin koiraa. Mietin vähän, mikä voisi olla wikin ilme. Wikispaces on hetkessä perustettu. Sain Jarin Skype-tekstarilla kiinni ja kyselin, onko hänellä käyttäjätunnusta olemassa ennestään. Wikispaceen voi kutsua käyttäjiä ja käyttäjistä voi tehdä ylläpitäjiä.

Alla tämän wikin perustamiseen riittänyt viestintä. Jos olisimme toimineet vanhanaikaisesti, olisimme pitäneet suunnittelukokouksen... tai no, mahdotonta, välimatkaa satoja kilometrejä. Jos se olisi ollut mahdollista, aikaa olisi kulunut kuitenkin paljon enemmän. Puhelimitse olisi tietenkin voinut sopia, mutta verkossa kaikki on käsillä. Perusasioihin kuilui aikaa kahvi/teekupin juomisen verran. Jari ehti jo saman tien kirjoittaa pienen tarinankin tähän wikiin. Sujuvaa!

Jaiku-neuvottelu:
virtuaaliesitys.jpg

Skype tekstiviestintä:
virtuaaliskype.jpg